» Kategorie

Proč používat přírodní kosmetiku?

Výhody přírodní kosmetiky a její příznivý vliv na člověka. Na naši kůži, vlasy i citlivou dětskou pokožku.

PÉČE O PLEŤ

 

Naše pleť je denně vystavována různým nepříznivým vlivům okolního prostředí, tyto vlivy působí na její bezprostřední zdraví a vzhled. V oblasti kosmetiky pečující o pleť se nám nabízí široká škála různých krémů, čistících vod a jiných přípravků pro zdraví pleti. Je těžké si vybrat správně.

Běžní výrobci pleťové kosmetiky často spoléhají na masivní reklamu a z velké části se jim to daří. Neznamená to však, že tyto přípravky jsou pro vaši pleť to nejlepší. Naopak většina běžně dostupných druhů kosmetiky obsahuje chemické látky jako syntetické konzervanty, barviva, či parfemace, které mohou pokožku dráždit. Nepříjemnou nevýhodou je také časté testování na zvířatech, jak surovin do produktu použitých, tak následných sloučenin.

Přírodní kosmetika má oproti těmto přípravkům hned několik výhod. Samozřejmě se může drobně lišit podle výrobce, ale základní filosofie bývá veskrze stejná. Přírodní kosmetika bývá vyráběna v maximální symbióze s přírodou. Nevyužívá chemických syntetizátorů, používá suroviny získané z kontrolovaného ekologického zemědělství či dokonce z volné přírody. Značky používající přírodní zdroje dělají svoji práci z přesvědčením, že přírodní materiály a jejich použití je nutno využívat s respektem, ale zároveň účinně. Proto se v kosmetice objevují kombinace různých rostlinných složek, které na pleť působí blahodárně. Firmy se snaží najít takové kombinace, aby vyhovovaly různým typům pleti. Zároveň však svoji kosmetiku netestují na zvířatech a ani suroviny v ní použité na nich nejsou testovány. Toto nebývalé spojení je pak účinnou a šetrnou volbou pro jakýkoliv typ pleti.


PÉČE O TĚLO

Kůže je největším orgánem lidského těla, odděluje a chrání vnitřní orgány od okolního prostředí a zabraňuje přímému škodlivému vlivu. Sama je proto vystavována těmto vlivům, které pro ni mohou být velmi nepříjemné. Pro poškozenou, nebo citlivou pokožku toto působení může znamenat velké problémy. Klasickým problémem je také stárnutí kůže. Pro všechny tyto případy existuje nepřeberné množství různorodých přípravků. Jak si ale vybrat to nejlepší? V tomto případě se vyplatí zvolit přístup – lepší kvalita než kvantita. Přestože jsou běžné přípravky možná o něco levnější než přípravky přírodní kosmetiky je dobré brát na zřetel, že ve většině případů je nutno využívat větší množství přípravku. Přírodní kosmetika je vyráběna ze směsí přírodních olejů a různých kvalitních přírodních surovin a není třeba užívat velké množství. Účinek pak brzy pocítíte na své hebké, zdravě vypadající kůži. Můžete se spolehnout, že přírodní kosmetika je vyráběna v souladu s přírodou a přírodními zdroji a zároveň šetrná k lidské kůži. Velkou předností je také odmítání surovin testovaných na zvířatech a testování výrobků na zvířatech vůbec. U velkého množství výrobců přírodní kosmetiky se dozvíte nejen obsah látek v kosmetice použitých, ale také procentuální hodnotu a navíc informaci o použití bio surovin.


VLASOVÁ KOSMETIKA

Vlasy často vypadají poškozeně a nezdravě a to nejen kvůli genetice, ale také působení okolního prostředí, ale také nesprávné péči. V dnešní době je běžné používat různé barvy a odbarvovače, zkrátka chemikálie všeho druhu. Přestože si vlasy barvíme můžeme jim dodat alespoň kvalitní běžnou péči. Existuje spoustu přírodních přípravků, které se k vašim vlasům nebudou chovat agresivně a naopak jim dokáží dodat potřebnou sílu, regeneraci a zdraví. Běžně dostupné přípravky včetně těch, co lze zakoupit pouze v kadeřnictví jsou vyráběny za pomoci chemických či syntetických látek. Přesto byla vždy zaručená metoda používat na vlasy i pokožku hlavy léčivé byliny. Přírodní kosmetika byliny využívá bez chemických zpracování a konzervace a dokáže být blahodárná i v případech silně poškozených vlasů či velmi citlivé pokožky hlavy.

 

DĚTSKÁ KOSMETIKA

Jak jistě všichni ví, pokožka malých dětí je oproti pokožce dospělých velmi citlivá a jemná. Proto je třeba o ni také šetrně a něžně pečovat. Běžně prodávané přípravky pro dětskou pleť sice propagují šetrnost k dětské pokožce, ale i tyto přípravky se neobejdou bez přídavků syntetických barviv, konzervantů a parfemací. Tyto mohou citlivou dětskou pokožku dráždit a způsobovat tak svědění. Přírodní certifikované přípravky pro děti tyto syntetické látky neobsahují, navíc bývají vyráběny z přírodních látek získávaných tím nejšetrnějším a ekologickým způsobem. Firmy zabývající se přírodní kosmetikou přísně dbají na vyváženost složení jejich přípravků a navíc využívají znalostí o léčivých bylinách, prospěšných olejích a dalších přírodních látek a dokáží tím získat ty nejjemnější kombinace pro hebkou a zdravou pokožku vašeho dítěte.


Nabídka přírodní kosmetiky

Líbí se Vám tento článek? Dejte nám Like :)

Zdraví online je ověřeno zákazníky
Náš internetový obchod získal certifikaci Heuréka - Ověřeno zákazníky. Přečtěte si recenze zákazníků.

Podporované platební metody:
Platební brána Comgate

Navštivte také další námi provozované e-shopy:
boardmania.cz   cyklomania.cz   dreamsport.cz  

Copyright © 2005 - 2024, ZdravíOnline.cz, Internetový obchod & webdesign Datapro.cz

Zeptat se prodavače

Odesíláte e-mail na adresu: info@zdravionline.cz

Jméno: *
Příjmení: *
Váš e-mail: *
Kopii na Váš email?
Předmět dotazu: *
Dotaz: *

Položky označené * je nutné vyplnit.

Doporučit produkt

Vaše jméno: *
E-mail příjemce: *
Předmět e-mailu:
Začátek e-mailu:
Vaše poznámka:

Položky označené * je nutné vyplnit.