Bylinkami proti tukům!
Skvělá bylinková šťáva, která pomáhá štěpit tuky je ideální k snídani.
Ingredience:
hrst máty
hrst bazalky
hrst koriandru
hrst estragonu
malý kousek zázvoru
3 neloupané střední okurky
1 vymačkaný citron nebo limeta
špetka kajenského pepře
Okurková šťáva je vyjímečně osvěžující, protože okurky samy jsou plné vody. Slupka z okurek navíc obsahuje křemík, který vytváří kolagen skvělý pro zdraví vlasů a pokožky. Hlavní složkou v zázvoru je gingerol, který má silné protizánětlivé účinky, je vhodný při artritidě, ale také pomáhá při hubnutí. Kombinace použitých bylin pak mimo jiné podporuje trávení, podporuje vylučování žaludečních šťáv, působí proti plynatosti a celkově prospívá zažívání. Kajenský pepř je pak znám jako stimulant trávícího procesu a podporuje krevní oběh.
Postup přípravy
Vše kromě citronu a pepře vložte do šnekového odšťavňovače zároveň, aby se byliny nelepily na stěny přístroje a okurky je krásně setřely. Nakonec přidejte do šťávy vymačkaný citron nebo limetu a špetku kajenského pepře. Šťávu vypijte co nejdříve, nebo uchovejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici, ale ne víc než 12 hodin.
Kam dál?